SCHILDERIJEN | BEELDEN | KUNSTEDUCATIE

Nederlands

|

English

Biografie
Marjan Wijnhoven-Boon, geboren in 1953 te ’s Gravenhage, is van huis uit opgegroeid met creativiteit. Een vader die, naast zijn technische beroep als schilder, reclamewerk deed, decors ontwierp en tot op hoge leeftijd werkzaam is als beeldend kunstenaar en glazenier.

Na cursussen modeltekenen bij de Vrije Academie in Venlo en schilderlessen bij Theo Kappé in Valkenswaard werden kunstacademies in Arendonk (België) en Tilburg doorlopen.

Later werden cursussen brons gieten en model maken gevolgd.

Na een tijdje gewerkt te hebben in het kunstonderwijs en de commerciële kunstsector heeft zij nu een eigen schilderschool “Bo-art” waar zij met veel plezier les geeft in tekenen, schilderen en kunstgeschiedenis. Daarnaast verzorgt zij workshops en excursies op het gebied van kunst en kunsteducatie.

De tijd voor eigen werk is tijdens het cursusseizoen beperkt, maar in de periode van mei tot en met augustus ziet de opgespaarde inspiratie het daglicht in schilderijen en keramische, stenen of bronzen beelden. De thema’s voor haar werk zijn heel gevarieerd. De mens, mythologische of kunsthistorische onderwerpen en abstract werk.

Naast diverse exposities in binnen en buitenland zijn er opdrachten uit de regio geweest, zoals diverse monumenten in Baarlo.

Marjan Wijnhoven
^
BOVEN